lördag 26 juli 2008

Jeanne d`arc living

Hej,
Franske stemninger på nordiskt vis heter boken som jag tycker mycket om. Massor med inspiration. Hittade en sänggavel som var gjord av en gammal spegeldörr. Sänggaveln fick en fin text på också.


Syster doris som jag tror håller på med just detta projektet har spacklat två gånger och målat med oljebaserad färg, vilket jag nog inte ska göra ;)

Det har tagit lång tid för syster doris färg på dörren att torka...

Tänkte åka till färgaffären och höra vad de rekommenderar. I boken som jag pratat om ovan står det att man ska grundmåla 2-3 gånger och låta torka. Sedan står det att man ska tvätta på en ljusgrå väggfärg med en torr trasa eller svamp i träets rikting. Det ska arbetas in vått i vått så det inte göms. Slipa lätt med sandpapper. Tvätta den med vitt väggfärg. När det är torrrt kan du eventuellt slipa den igen och vill du att den ska vara tvättbar så kan du avsluta med att lacka med matt interiörlack.(Fritt översatt från danskan)

Tänkte nog att jag ska skriva något på sänggaveln. Har ni något bra förslag så tar jag tacksamt emot detta.
Hälsn. Lotta

3 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hej!

Vilken härlig gavel det kommer bli....

Text blir ju vackert kanske
Sweet Dreams eller Fånga dagen....

HA´det så gott!
MiaMaria

Inredningstokig själ sa...

Hejsan, visst får du länka mej :-) Ska även lägga in dej i min länklista så jag hittar hit igen!!

Dörren kommer att bli såå fin som sänggavel....svårt att bestämma sej när man ska skriva nåt, men miamaria hade ju fina förslag....CARPE DIEM (fånga dagen) är ju också snyggt!! Har också sett någon som skrivit AMOR VINCIT OMNIA på en liknande dörr som dom hade som sänggavel och det var också jätte fint!!

Lotta sa...

Hej MiaMaria o inredningtokig :)
Tack för ni tittade in här. Har hittat några texter som kan tänkas passa. De ni nämner skulle passa utmärkt. Andra förslag är Vi sover ännu tillsammans.
Love is all you need
Always kiss me goodnight
Puss puss.
Jag har lite att fundera på. Hoppas på fler tips av bloggare.
Tack även för att jag får länka och för förslagen jag fick av er.
hälsn. Lotta