lördag 26 juli 2008

Jeanne d`arc living

Hej,
Franske stemninger på nordiskt vis heter boken som jag tycker mycket om. Massor med inspiration. Hittade en sänggavel som var gjord av en gammal spegeldörr. Sänggaveln fick en fin text på också.


Syster doris som jag tror håller på med just detta projektet har spacklat två gånger och målat med oljebaserad färg, vilket jag nog inte ska göra ;)

Det har tagit lång tid för syster doris färg på dörren att torka...

Tänkte åka till färgaffären och höra vad de rekommenderar. I boken som jag pratat om ovan står det att man ska grundmåla 2-3 gånger och låta torka. Sedan står det att man ska tvätta på en ljusgrå väggfärg med en torr trasa eller svamp i träets rikting. Det ska arbetas in vått i vått så det inte göms. Slipa lätt med sandpapper. Tvätta den med vitt väggfärg. När det är torrrt kan du eventuellt slipa den igen och vill du att den ska vara tvättbar så kan du avsluta med att lacka med matt interiörlack.(Fritt översatt från danskan)

Tänkte nog att jag ska skriva något på sänggaveln. Har ni något bra förslag så tar jag tacksamt emot detta.
Hälsn. Lotta

torsdag 24 juli 2008

Semestra i Skåne

Hej,
tänkte dela med mig av "mitt" Skåne. Speciellt varmt om hjärtat ligger Ystad. Det är en härlig stad. Där kan du bla kolla in in filminspelningar då och då med Henning Mankells böcker. Många restauranger att välja på, men ett måste på sommaren är Fritidsbaren i Ystad. Härlig miljö vid havet och stranden. Äta glass eller våfflor på Bäckahästen Man kan åka en gammal brandbil som visar Ystad och följa Wallanders fotspår.Vet du vart du vill, så ta kontakt med turistinformationen så kan de skicka material till dig. Har brainstormat lite utan att ha någon speciell ordning på det hela. Allt från trädgård, barnaktivitet till inredning. Givetvis finns här mer att upptäcka i Skåne än bara det jag har nämnt. Ha en skön semester om ni väljer Skåne.

Levande hem en butik i Ystad vid Maria kyrkan.

Blå huset i Borrby som är en visningsträdgård, cafe och butik

Glimmingehus med riddare och historier

Kåseberga. Här finns Ale stenar, men det jag är ute efter är att köpa färsk rökt fisk i alla dess former och Ahls sås till det. Det är så himla gott . Några små butiker finns också, lite konstnärer har försäljning på olika ställen i Kåseberga.

Backagården är för mig ett måste på sommaren. Många saker att kolla in. Ett mysigt ställe. De har även cafe´och ibland uppträde. För två sommar sedan såg vi Janne Schaffer med spelkompisar där. Mycket bra konsert med svalor som flyger in och ut i växthuset.

Hylkegården butik och cafe´. Här finns lite av varje även gammla renoverade möbler.

Öppna trädgårdar progr. 2008. Titta på trädgårdsguide i Ystad

Bo Olsson i Tomelilla är en stor affär som har det mesta. Alltifrån husgeråd, ,kläder, trädgårdssaker, leksaker och allt annat du kan komma på.

I Tomelilla finns även Tosselilla som är lekland med vatten, karuseller och andra aktiviter. finns grillplatser så man kan ta med nåt att grilla.

Två djurparker finns i närheten.
Skånes djurpark i Höör och Ystads djurpark i Ystad såklart.

Thuleslund i Vollsjö c:a 4 mil från Ystad tror jag. En mysig butik där man inte ser alla saker för alla saker. Inredning och trädgårdssaker.

Tirups örtagård, Staffanstorp

Ting ute och inne, inspiration & dekorativa ting för Hem och Trädgård - butik & visningsträdgård, som hela tiden följer säsongerna Ligger nära Trelleborg.

Fridas gård, inspiration för hem och täppa.

Agdas countyshop, inredning.

Helsingborg är en bit bort, men där finns Cedergrens i Råå, plantskola som har massor av växter om man är intresserad.

Fredriksdal har en friluftsteater där bla Eva Rydberg uppträder. Rosorna i Fredriksdals rosarium har länge stått på min besöksönskelista. får se om jag hittar dit i år.

Även Flora Linnea tror jag ska ligga i Fredriksdal. Här finns både blommor och trädgårdssaker och annan interiör.

Stenshuvud...där finns ett cafe´som heter Annorlunda och där får man äta så mycket kakor som du vill på ett fast pris.

Liten butik som säljer inredningssaker. A mouse in a house heter det. Snogeholm-Sövde. Även nätförsäljning och blogg.

En liten butik i Sjöbo som heter idémakeriet. Liten och mysig med inspiration. Även nätförsäljning och blogg.

En relativt nystartad butik, även nätförsäljning och blogg. Cillas cottage i Karlsborg, Ystad

I Sövde finns en bastubåt som man kan åka ut med. Man kan hyra båt och köpa fiskekort. På Sjöbo kommuns hemsida finns mer information om bastubåt, fiske mm.

Här i närheten kan man även ta en tur på Islandshästar mellan Sövde och Blentarp.

Hittat ett intressant ställe till som heter Västra Ströö. Butik för sakletare står där på hemsidan. Ligger i Eslöv

Statarmuséet en bit från Malmö. Underbara miljöer, fina växter, vilken stämning.

Även Malmöhus och Teknik och sjöfart finns i Malmö.

Ett besök i Flyinge Plantshop är att rekommendera om man tycker om växter och vill handla. Kanske inte det billigaste, men kvaliteen är kanon.

Klostret i Ystad med sitt rosarium och örtagård.

Apotekarens medelhavsträdgård! Vilken miljö. Trädgård.

I Kivik Ulriksdals trädgård med kurser, butik och andra arrangemang.

Bosjökloster intill Ringsjön.

Kungagraven. Kivik, Äppleodlingar

Havängsdösen. Haväng

Lund har en del kultur att kolla på. Lunds domkyrka, kulturen mm.

söndag 20 juli 2008

Kristallkrona

Nu har jag letat upp vår kristallkrona. Kan tillägga att mannen i huset förfasar sig. Det fattas några prismor som jag själv tänkte sätta dit. Problemet är att hitta rätt sort.


Någon som har tips om var jag kan hitta sådana här i södra Skåne eller iallafall i Skåne? Vet inte hur gammal den är heller och det skulle också vara intressant att veta. Min mammas moster hade den tidigare och jag har fått ärva denna fina skapelse :)

Så var det dags igen :)


Ytterligare en tävling som jag önskar vara med i. Denna gången från vitthusmedvitaknutar.blogspot.com

Vinsten är en överraskning och det är spännande. MiaMaria har en fin blogg med mycket pyssel, ideer och inspiration.

lördag 19 juli 2008

Välkomna!

Hej,

anledningen till att jag börjar blogga nu är att jag är inne och kikar på så många fina inredningsbloggar. Hittar många fina tips därifrån och vill också dela med mig av inredning, utflyktsbutiker och vara med i bloggtävlingar så jag kan vinna lite fina saker :)

Min första tävling jag önskar vara med i kommer ifrån www.blandkuddarobusigabarn.blogspot.com/

Nu kan jag vara med och förhoppningvis vinna detta rosa kuddfodral som passar en vanlig sovkudde. Jag har lämnat en kommentar i bloggen och länkat till tävlingen i min blogg.



Så detta är min blogg där jag så småningom kommer att lägga in lite bilder. Kan tillägga att jag önskar verkligen hjälp, för jag tycker att många bloggisar har så fina hem och jag har nog inte riktigt blicken...